Informații noi

Istoria C.A.R.-urilor. Principiile asociative care sprijină sute de milioane de oameni

Cunoscute inițial sub denumiri diverse, cum ar fi de uniuni de credit, de asociațiuni pentru depunere și împrumut sau de societăți de economisire și creditare, C.A.R.-urile au apărut în urmă cu 177 de ani în Europa și în urmă cu 175 de ani, în România. Unele au apărut și s-au dezvoltat înainte ca băncile să existe. Principiile asociative după care funcționează casele de ajutor reciproc se aplică și astăzi cu succes.

Ce sunt C.A.R.-urile

Avand în vedere situația pandemiei de COVID 19 pe teritoriul României, începand cu data de 01.04.2021 se reia activitatea cu publicul.

Persoanele interesate de obținerea de informatii sunt rugate să facă o programare la nr. de telefon 0752 479 048

Portalul de comparatii financiare FinZoom.ro, a realizat un interviu cu dl. Mihai Rosculeasa, presedintele Uniunii C.A.R. Armonia, despre avantajele economisirii la C.A.R.

Avand in vedere instituirea stării de urgență pe teritoriul României și trecerea la starea de alertă, incepand cu data de 15.05.2020 vă informăm:

- Se suspendă activitatea cu publicul pe perioada declarării stării de urgentă și stării de alertă;

- Solicitările caselor de ajutor reciproc, transmise prin e-mail sau telefonic, vor fi analizate și reprezentanții caselor vor fi contactați pentru raspuns;

- Membrii C.A.R. care doresc informații despre casele de ajutor reciproc membre ale Fondului de Garantare al C.A.R., ne vor contacta telefonic sau prin e-mail și vor fi sunați in cel mai scurt timp, pentru a primi informațiile solicitate;

- Vă rugăm să transmiteți solicitările dumneavoastră pe adresa de de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc a obținut personalitate juridică prin Sentința Civilă nr. 771/2019, a Tribunalului Dolj, fiind înscris în Registrul Special al Tribunalului Dolj cu nr. 1/2019, având Codul de înregistrare fiscală la A.N.A.F. 42133380.